Sopranino Ukelele

Als je interesse hebt in ukeleles dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten ukeleles zijn. Iedere ukelele heeft zijn eigen unieke eigenschappen waardoor hij voor jou geschikt is of juist niet. Om erachter te komen of de Sopranino ukelele iets voor je is raden we je aan deze pagina goed te lezen. We hebben alle informatie op deze pagina verzameld om je een goed overzicht te geven.

Sopranino Ukelele

Wat is een sopranino ukelele?

De sopranino ukelele is de kleinste ukelele die we kennen als we kijken naar de maat. De sopranino is ongeveer 41 centimeter lang. De sopranino ukelele wordt ook wel de piccolo genoemd, dit betekent klein in het Italiaans.

Waarom een sopranino ukelele kopen?

sopranino ukelele

De reden om een sopranino ukelele te kopen kan verschillend zijn. De sopranino ukelele is door zijn formaat uitermate geschikt voor kleine kinderen en volwassenen met kleinere handen. De sopranino heeft relatief een kleine body, kleine hals en smalle fretten wat hem voor deze groep dus zeer geschikt maakt. Het kan ook zijn dat mensen de sopranino verkiezen boven de sopraan vanwege zijn unieke geluid. Dit komt mede omdat de sopranino anders gestemd wordt. Dit leggen we hieronder verder uit.

Hoe wordt een sopranino ukelele gestemd?

Een sopranino wordt gestemd in D G B E stemming. Dit komt overeen met de dunste en hoogste snaren van de gitaar. Veel liedjes die op een ukelele gespeeld worden speel je met een E A D G stemming. Dit komt dus niet overeen met de snaren op de sopranino. Het is wel mogelijk om de sopranino in de D G B E stemming te stemmen. Je hebt hiervoor wel een een andere set snaren nodig die ook gebruikt wordt voor de sopraan ukelele.

Wat is het verschil tussen de sopranino ukelele en de sopraan ukelele?

Het grootste verschil tussen de sopranino en de sopraan ukelele is het formaat en de wijze waarop ze gestemd zijn. We hebben hierboven al gelezen dat de stemming van beide ukeleles anders is. Hierdoor brengen ze ook een andere klank en toon ten gehore. Beide instrumenten zijn echter geschikt voor volwassenen met kleine handen en kinderen.

Hoe leer ik op een sopranino ukelele spelen?

sopranino ukelele

Om op een sopranino ukelele te leren spelen is het verstandig om lessen te nemen. Er zijn verschillende manieren om deze lessen te volgen. Om te kiezen welke manier voor jou het beste is hebben de de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet:

Sopranino ukelele leren spelen uit een boek

Wanneer je al wat ervaring hebt met gitaarspelen dan is de stap naar een ukelele niet zo groot. Alles draait om het kunnen spelen van akkoorden. Wanneer je deze kunt spelen dan is het leren spelen uit een boek wat eevoudiger. Heb je dus al wat ervaring en kan je al goed met akkoorden overweg dan is het leren spelen op een sopranino ukelele wellicht iets voor jou.

Sopranino ukelele leren spelen bij een muziekschool of gitaarleraar

Als je nog geen ervaring hebt met gitaar spelen en nog geen akkoorden kunt spelen dan is het ook mogelijk om les te nemen op een muziekschool of bij een gitaarleraar. Je krijgt dan goede begeleiding en je leert stap voor stap op je ukelele spelen. Nadeel van de muziekschool en de gitaarleraar zijn vaak de kosten. Wat mogelijk ook een nadeel is zijn de tijden waarop je steeds les hebt. Elke week een vaste tijd waarvan je niet makkelijk kan afwijken. Ook moet je elke week naar je gitaarleraar of de muziekschool reizen.

Sopranino ukelele leren spelen met online lessen

Een andere manier om op een sopranino ukelele te leren spelen is het volgen van online lessen. Deze vorm van gitaar leren spelen en ook ukelele leren spelen wordt steeds populairder. Dit komt onder andere omdat de kosten relatief laag zijn. Je koopt in 1 keer een pakket voor een redelijke prijs waar alles in zit. Een groot voordeel van het volgen van online les volgen is dat je alles in je eigen tempo kan volgen. De uitleg wordt vaak gegeven door middel van video’s die je zo vaak kan terugkijken als je wil. Om deze lesmethode goed te kunnen volgen is de nodige zelfdiscipline nodig. Het is handig om hiervoor een planning te maken zodat je op tijden kunt oefenen wanneer het jou uitkomt.

Waar op letten bij het kopen van een Sopranino ukelele

Een aantal dingen zijn belangrijk om op te letten als je een sopranino ukelele wil gaan kopen. Wanneer je hier goed op let dan voorkom je achteraf teleurstellingen. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarop je kan letten.

Het uiterlijk

Het is belangrijk dat je sopranino ukelele er leuk uit ziet. In ieder geval dat jij hem er leuk uit vind zien. Je zal toch een tijdje met het instrument door gaan brengen dus zorg dat je in ieder geval een keuze maakt die je leuk vindt. Gelukkig zijn er vele kleuren en houtsoorten aan ukeleles verkrijgbaar waar je uit kunt kiezen.

De prijs

De prijs van een sopranino ukelele is zeker belangrijk wanneer je er 1 gaat kopen. Anders gezegd moet je letten op de prijs/kwaliteit verhouding maar zeker ook op wat je met het instrument wil gaan doen. Wat is je niveau? Waar ga je de ukelele voor gebruiken? Ben je een beginner of al meer gevorderd? Wanneer je een beginner bent dat is het advies om niet meteen een hele dure ukelele aan te schaffen. Het kan natuurlijk zijn dat het spelen niet je ding is en dat je ermee wil stoppen. Dan is het zonde van zo’n dure ukelele. Voor beginners zijn er voldoende betaalbare instapmodellen te koop die ook nog eens goed van kwaliteit zijn.

De bespeelbaarheid

Ook de bespeelbaarheid is heel belangrijk als je een sopranino ukelele gaat kopen. Ligt de ukelele goed in de hand? Speelt hij fijn? Is hij niet veel te klein of past hij juist precies? Allemaal zaken waar je achter komt als je er even op speelt. Zoals gezegd is de sopranino ukelele erg geschikt voor kinderen en voor volwassenen met kleine handen. Of de ukelele juist voor jou geschikt is zal je er dus op moeten spelen. Gelukkig zijn er veel gitaarwinkels waar je geheel vrijblijvend de ukelele mag uitproberen. Je kan daarna altijd nog je ukelele online kopen omdat hij daar vaak net wat goedkoper is.

De houtsoort

Wat ook belangrijk is als je een sopranino ukelele gaat kopen is de houtsoort. De houtsoort bepaald namelijk ook hoe je ukelele gaat klinken. De houtsoorten hebben bepaalde eigenschappen waardoor ze een bepaald geluid produceren. Wanneer je meer wilt weten over houtsoorten dan kan je onze pagina over ukelele kopen lezen. Hier leggen we je alles uit over welke houtsoorten bij ukeleles worden gebruikt en welke unieke eigenschappen hierbij horen.

Veel gestelde vragen over een sopranino ukelele

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over een sopranino ukelele. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen, of tips? Laat ze achter in de reacties en hopelijk kunnen wij je zo snel mogelijk helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Wat is een sopranino ukelele?

Een sopranino ukelele is de kleinste ukelele die we kennen en wordt gestemd in D G B E stemming. Alles over de sopranino ukelele lees je hierboven!

Hoe stem ik een sopranino ukelele?

Een sopranino ukelele wordt anders gestemd dan een sopraan of een concert ukelele. De sopranino wordt gestemd in een D G B E stemming. Lees op deze pagina waarom!

Hoe leer ik op een sopranino ukelele spelen?

Er zijn meerdere manieren om op een sopranino ukelele te leren spelen. Je kunt het leren uit een boek, bij een muziekschool of van een gitaarleraar of heel makkelijk online. Lees alle voor en nadelen over deze mogelijkheden op deze pagina!

Waar op letten bij het kopen van een sopranino ukelele?

Wanneer je een sopranino ukelele koopt let dan vooral op prijs, uiterlijk, bespeelbaarheid en de gebruikte houtsoort. Lees hierboven waarom!

Waarom is de houtsoort bij een sopranino ukelele belangrijk?

De houtsoort van elke ukelele bepaald ook de wijze hoe het instrument uiteindelijk klinkt. Elke houtsoort heeft hierbij zijn unieke eigenschappen. Lees op deze pagina meer over houtsoorten en ukeleles.

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen