Bariton ukelele

Wanneer je graag ukelele speelt dan zijn er een paar modellen waaruit je kan kiezen. De ukelele is er van groot naar klein. De grootste ukelele is de bariton ukelele. Op deze pagina leggen we je alles uit over deze toch wel bijzondere ukelele. Wil jij alles weten over de bariton ukelele omdat je er één wil kopen of omdat je erop wil leren spelen? Lees dan alle informatie over de bariton ukelele op deze pagina!

Wat is een bariton ukelele?

Een bariton ukelele is de grootste ukelele uit de familie van de ukeleles. Met zijn grote klankkast en hals lijkt hij al meer op een echte gitaar. De stemming van een bariton ukelele is net even anders dan zijn kleinere broertjes, maar daarover later meer. De bariton ukelele heeft ook een langere hals en langere snaren. Omdat de snaren langer zijn moeten deze ook strakker gespannen worden om de juiste toon te bereiken. Door zijn grote klankkast heeft de bariton ukelele een nog groter bereik dan de tenor ukelele. Echte liefhebbers vinden de bariton ukelele meer een gitaar dan een ukelele.

Waarom een bariton ukelele kopen?

Een bariton ukelele koop je voor het bereik van het instrument. Zoals gezegd heeft deze ukelele een grote klankkast en daardoor ook meer bereik. Vooral voor mensen met grotere handen en vingers is deze ukelele uitermate geschikt. De bariton ukelele is voorzien van andere snaren dan de andere ukeleles. Deze snaren zijn exact hetzelfde als de D G B E snaren op een gitaar. Dit zijn de hoogste snaren op een gitaar. Het is voor gitaristen betrekkelijk eenvoudig om de bariton ukelele te bespelen.

Hoe leer ik op een bariton ukelele spelen?

Bariton ukelele

Wanneer je graag op een bariton ukelele wil leren spelen dan raden we je aan om gitaarlessen te volgen. Vooral als je een beginner bent is het aan te raden om gitaarlessen te volgen om zo de basisbeginselen onder de knie te krijgen. De overgang van een gitaar naar een bariton ukelele is niet zo groot. Dit komt mede door zijn vorm en toon. Voor wat betreft de mogelijkheden om ukelele te leren spelen zijn er deze opties:

Gitaarles uit een boek of zelfcursus

Je kunt, als je al wat ervaring hebt, jezelf ook bariton ukelele leren spelen. Er zijn diverse boeken te koop waarmee je jezelf ukelele kan spelen. Vereiste is dus wel dat je al wat gitaar kan spelen en dat je weet hoe je akkoorden moet spelen.

Ukelele lessen volgen bij een gitaarleraar of muziekschool

Het is ook mogelijk om ukelele lessen te volgen bij een gitaarleraar of muziekschool. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding bij het leren van de basisbeginselen. Binnen een mum van tijd speel je dan de mooiste liedjes op je bariton ukelele.

Ukelele lessen online

Een hele populaire manier van ukelele leren spelen is het volgen van online ukelele les. Deze methode heeft inmiddels al vele duizenden tevreden cursisten mogen helpen bij het leren spelen op de ukelele. Zo ook geldt dit voor het leren spelen op de bariton ukelele.

Hoe stem ik een bariton ukelele?

Bariton ukelele

Het stemmen van ukeleles kan vaak in meerdere varianten. Het is wel afhankelijk van welke soort ukelele je wil stemmen. Een bariton ukelele wordt gestemd in D G B E stemming. Dit zijn de hoogste snaren die ook op een gewone gitaar zitten. Andere ukeleles kunnen vaak ook alternatief gestemd worden. Bij de bariton wordt dit niet gedaan. De bariton ukelele klinkt ook meer dan een gitaar dan een ukelele.

Waar op letten bij het kopen van een bariton ukelele?

Wanneer je een bariton ukelele wil kopen dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Deze zaken helpen je erbij om een zo goed mogelijk product te kopen zodat je achteraf niet teleurgesteld bent.

Het uiterlijk

Misschien wel één van de belangrijkste punten waaraan je bariton ukelele moet voldoen is het uiterlijk. Je ukelele moet wel aan bepaalde kenmerken voldoen die jij mooi vindt. Twijfel je in het begin al over een kleur of bepaalde vorm dan is het advies om verder te kijken. Gelukkig zijn er vele kleuren bariton ukeleles beschikbaar waaruit je een goede keuze kan maken!

De prijs

Een zeker niet minder belangrijk aspect is de prijs van je bariton ukelele. Verdiep je goed in de prijs kwaliteit verhouding wanneer je een bariton ukelele gaat kopen. Eigenlijk geldt dat voor alle ukeleles en gitaren. Om een beetje in te schatten wat voor soort bariton ukelele je wil gaan kopen is het goed om te bekijken waar je staat qua niveau. Als je een beginner bent en je weet nog niet of je met de ukelele lange door wil gaan dan is het kopen van een goedkoper model het advies. Als je al wat meer ervaring hebt en je bent op zoek naar goede kwaliteit en duurzaamheid dan is een wat duurder model aan te raden. Check altijd even wat reviews op internet over kwaliteit en prijzen.

De bespeelbaarheid

Het is natuurlijk belangrijk dat je lekker kan spelen op je bariton ukelele. Misschien heb je wel nooit een bariton ukelele vast gehad en valt het wel tegen. Of je wil gaan voor een tenor ukelele en je komt uiteindelijk bij een bariton ukelele uit omdat deze lekkerder speelt. Vaak ligt het er ook aan of je grote handen hebt of niet.

De houtsoort

De houtsoort van een ukelele bepaald voor een groot gedeelte de sound van je ukelele. Bij de bariton ukelele is dit helemaal van toepassing omdat de stemming en snaren al compleet anders zijn dan bij de andere ukeleles.

Welke accessoires voor mijn bariton ukelele?

Er zijn meerdere accessoires beschikbaar voor jouw bariton ukelele. Je kan onder andere denken aan een gitaarstandaard en ukelele snaren. Zowel de snaren als de standaard zijn een belangrijk onderdeel om je ukelele goed te laten klinken en op te bergen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een ukelele tas of ukelele koffer die specifiek geschikt zijn voor je bariton ukelele.

Veel gestelde vragen over een bariton ukelele

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over een tenor ukelele kopen. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen, of tips? Laat ze achter in de reacties en hopelijk kunnen wij je zo snel mogelijk helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Wat is een bariton ukelele?

Een bariton ukelele is de grootste ukelele in de familie van de ukeleles. Door zijn grote klankkast heeft hij een groot bereik. Door de stemming met de D G B A snaren lijkt hij meer op een gitaar dan op een ukelele. Lees hierboven alles over de bariton ukelele!

Waarom een bariton ukelele kopen?

De reden om een bariton ukelele te kopen kan verschillend zijn. Vaak willen mensen meer bereik creëren of kiezen ze voor het grotere model omdat dat beter bij hen past. Lees op deze pagina meer over het kopen van een ukelele!

Wat is het verschil tussen een bariton ukelele en een gitaar?

Het verschil tussen de bariton ukelele en de gitaar zijn onder andere de vier snaren die de bariton ukelele heeft. De bariton wordt meer vergeleken met de gitaar dan met de ukelele vanwege zijn stemming. Lees meer over de bariton ukelele op deze pagina!

Welke accessoires kan ik kopen voor mijn bariton ukelele?

Voor je ukelele heb je meerdere accessoires nodig die je helpen om goed te kunnen spelen op je bariton ukelele en om hem in goede conditie te houden. Lees alles over accessoires voor je bariton ukelele hier!

Waar op letten bij het kopen van een bariton ukelele?

Wanneer je een bariton ukelele wil kopen dan let je extra goed op de prijs, het uiterlijk, de bespeelbaarheid en de gebruikte houtsoort. Waarom dit is lees je op deze pagina!

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen