Concert ukelele

Binnen de familie van de ukeleles zijn meerdere soorten ukeleles beschikbaar. Elk soort ukelele is weer meer of minder geschikt voor een bepaalde doelgroep. Ook is er verschil in toon en klank bij de verschillende soorten ukeleles. Op deze pagina vertellen we je meer over de concert ukelele. Heb jij interesse in een concert ukelele? Wil je een concert ukelele kopen of wil je erop leren spelen? Lees op deze pagina alles over de concert ukelele!

[affiliate_products style=”list”]
[/affiliate_products]

Wat is een concert ukelele?

Een concert ukelele is een zeer populaire ukelele onder de ukeleles. De reden hiervoor is omdat hij erg handzaam is. Mensen met relatief grote of kleine vingers kunnen met het instrument overweg. Mensen vragen zich vaak af wat het verschil is tussen een sopraan ukelele en een concert ukelele. De concert ukelele is net een slag groter dan de sopraan en een stuk groter dan de sopranino. Hierdoor heeft hij een langere hals, een grotere klankkast en is er meer ruimte voor meer fretten en toetsen. De concert ukelele heeft daarom een groter bereik dan de kleinere modellen. Net als alle andere modellen heeft de concert ukelele 4 snaren.

Waarom een concert ukelele kopen?

De reden om een concert ukelele te kopen is ten eerste vanwege de warme sound die het instrument heeft. De concert ukelele heeft een grotere klankkast waardoor hij juist dat warmere geluid kan produceren. Ook heeft de concert ukelele een groter bereik dan bijvoorbeeld de sopraan ukelele. Een andere reden om een concert ukelele te kopen kan de bespeelbaarheid zijn. Iemand met relatief grote handen kan beter uit de voeten met een concert ukelele dan met een sopraan ukelele. Toch hebben beide ukeleles weliswaar dezelfde toonhoogte maar verschillen ze dus in bereik

In welke stemming kan je de concert ukelele stemmen?

Hoe moet je een concert ukelele stemmen? De concert ukelele kan je op 2 manieren stemmen. De ene manier noemen we de standaard manier of wel de G-C-E-A stemming. Hierbij gaan we ervan uit dat wanneer je de ukelele voor je hebt en dat de G snaar dan de bovenste snaar is en de A de onderste. Deze stemming wordt ook gebruikt voor de sopraan ukelele en komt vrijwel het meeste voor.

Een andere manier is om de concert ukelele in een lage G te stemmen. Dit houdt in dat de G snaar een octaaf lager gestemd wordt. Je hebt hiervoor ook een andere G-snaar nodig en hoeft dus alleen deze snaar te vervangen om het lage ‘G’ geluid te kunnen spelen.

Hoe leer ik op een concert ukelele spelen?

Wanneer je graag op een concert ukelele zou willen leren spelen dan is het aan te raden om ukelele lessen te volgen. Je leert dan met een goede basis ukelele akkoorden te spelen en binnen de kortste keren leer jij de mooiste ukelele liedjes spelen. Je kunt ukelele online leren spelen, bij een muziekschool of bij een gitaarleraar. Heb je al wat ervaring met gitaarspelen dan zou je zelf wat kunnen proberen met een paar simpele akkoorden.

Concert ukelele

Waar let ik op bij het kopen van een concert ukelele?

Als je graag een concert ukelele zou willen kopen dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Het doel is dat je een ukelele koopt die het beste bij je past. Hieronder geven we je aantal tips waarop je kan letten:

De prijs

Wat geef ik uit aan mijn ukelele? Dan is geheel afhankelijk van het doel wat je ermee wil bereiken. Wil je thuis wat pingelen of ga je er optredens mee doen? Ben je een beginner of al gevorderd? Wanneer je een beginner bent dan is het aan te raden om een goed basis instapmodel te kopen. Wanneer je meer eisen heb dan is het aan te raden een ukelele te kopen uit het hogere segment.

Het merk

Wanneer je op zoek gaat naar een ukelele dan is er veel aanbod. Soms weet je niet welke ukelele je nu moet kiezen en welke er goed bij je past. Wij hebben hieronder een aantal merken voor je op een rijtje gezet die garant staan voor kwaliteit en passend bij elk niveau!

De houtsoort

Wanneer je ukelele wat groter is dan gaat automatisch de klank die het instrument afgeeft steeds belangrijker worden. Een groot onderdeel hiervan wordt bepaald door de soort hout waarmee de ukelele is gemaakt. Elke houtsoort heeft weer zijn eigen eigenschappen en zorgt voor een bepaald soort sound. Daarnaast kan je keuze maken voor massief hout of gelamineerd hout. Wil je meer weten over houtsoorten die voor ukeleles gebruikt worden kijk dan op onze pagina ukelele kopen voor meer uitleg over dit onderwerp.

De bespeelbaarheid

Let goed op de bespeelbaarheid van een ukelele. Probeer daarom altijd de ukelele even uit voordat je er eentje koopt. Dit kan per merk ook nog een verschillen en is vaak persoonsafhankelijk. Als je dan kans hebt om de ukelele even uit te proberen dan moet je dit altijd doen! Zo heb je achteraf nooit spijt.

Het uiterlijk

Zeker niet onbelangrijk is het uiterlijk van je concert ukelele. Je wilt er goed mee voor de dag komen waar dan ook. Gelukkig zijn er ukeleles in allerlei verschijningen en kleuren, genoeg om uit te kiezen!

Wat zijn de beste concert ukeleles?

Wat is nu een goede concert ukelele? Om deze vraag goed te betantwoorden moeten we zeker kijken naar het niveau van degene die op de ukelele gaat spelen. Een concert ukelele die moet voldoen aan de eisen voor een beginner is heel wat anders dan de eisen die een gevorderde speler van een ukelele verwacht. Om je een beetje een beeld te geven hebben we een paar concert ukeleles geselecteerd waar we je graag wat meer over vertellen:

Ortega earth series rucoal concert ukelele

Deze ukelele kan omschreven worden als een prima model voor beginners. Het is een duurzaam model waar beginners een tijdje mee vooruit kunnen. Deze concert ukelele wordt geproduceerd in China. Gebruikers vinden deze ukelele een goede prijs kwaliteit verhouding hebben en een prettig geluid.

Flight DUC445

Met de Flight DUC445 gaan we een stukje hoger in kwaliteit. Dit komt vooral omdat deze concert ukelele is gemaakt van acacia hout. Deze houtsoort geeft het authentieke ukelele geluid af en is de houtsoort waarmee oorspronkelijk ukelele van werden gemaakt.

Concert ukelele

Kala KA-SMHC Solid Mahogany Concert Ukelele

Een hele grote producent van ukeleles is Kala uit Californië, Verenigde Staten. Zij vervaardigen dit model uit massief mahonie. Mahonie staat bekend om zijn warme klank. Voor nog meer kwaliteit is deze Kala KA-SMHC een goede keuze voor de wat meer gevorderde muzikant.

Veel gestelde vragen over een concert ukelele

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over een concert ukelele. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen, of tips? Laat ze achter in de reacties en hopelijk kunnen wij je zo snel mogelijk helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Wat is een concert ukelele?

Een concert ukelele is een ukelele die tussen de sopraan ukelele en de tenor ukelele in zit. De concert ukelele is een veel verkocht en gebruikt model ukelele. Alle informatie over de concert ukelele vind je hierboven!

Waarom een concert ukelele kopen?

Een concert ukelele heeft een hele mooie warme sound. Dit komt mede door dat hij een wat grotere klankkast heeft. Voor mensen met wat grotere vingers is de concert ukelele zeer geschikt omdat er meer plaats is voor de vingers. Lees alles over de concert ukelele op deze pagina!

Waar op letten bij het kopen van een concert ukelele?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten als je een concert ukelele koopt. De houtsoort is bijvoorbeeld heel belangrijk, net als het uiterlijk en de bespeelbaarheid. Lees hier alle informatie die je moet weten als je een concert ukelele koopt!

In welke stemming kan je de concert ukelele stemmen?

Een concert ukelele kan je stemmen in de standaard G-C-E-A stemming of in een alternatieve G stemming. Lees meer over hoe je een concert ukelele kan stemmen hierboven!

Hoe kan ik op een concert ukelele leren spelen?

Als je goed op een concert ukelele wil leren spelen dan is het handig om lessen te volgen. Je kan online ukelele lessen volgen of bij lessen volgen bij een leraar. Lees er meer over op deze pagina!

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen