Ukelele liedjes

Wanneer je ukelele wil gaan spelen dan is het natuurlijk leuk om al wat liedjes te leren. Zeker ook belangrijk als je een ukelele wil gaan kopen. Maar hoe speel je nu zo’n ukelele liedje? En wat moet ik weten en leren om een ukelele liedje te spelen? Op deze pagina leggen we je alles uit over ukelele liedjes. Dus wil je hier meer over weten of wil je ukelele liedjes leren spelen, lees dan deze pagina!

Ukelele liedjes

Wat is een ukelele liedje?

Wat is nu precies een ukelele liedje? Een ukelele liedje is een liedje wat bestaat uit ukelele akkoorden en wat je kunt spelen op een ukelele. Het liedje bestaat uit speciale ukelele akkoorden omdat deze precies rekening houden met de toon en de vier snaren van de ukelele. De ukelele heeft een zeer uniek geluid. De meesten van ons weten wel hoe een ukelele klinkt. Voor degene die geen idee hebben die kunnen onderstaande video bekijken van het ukelele liedje ‘ Somewhere over the rainbow’. In deze video zie je Israel Kamakawiwo’ole, die ooit wereldberoemd werd met dit liedje en zijn ukelele.

Ukelele liedjes voor beginners

Wanneer je net begint met ukelele spelen dan ben je vaak op zoek naar makkelijke liedjes om te spelen. Sommige mensen vinden het moeilijk om sommige ukelele liedjes te leren spelen. Het advies is dan ook om met makkelijke liedjes te starten en rustig te beginnen. Wanneer je al wat ervaring hebt met gitaar spelen dan zal het wat makkelijker zijn om ukelele liedjes te spelen. Er zijn een aantal ukelele liedjes die makkelijk te leren zijn. Meestal zijn dit de liedjes met maar twee of drie akkoorden. Een ukelele liedje hoeft trouwens niet specifiek een ukelele liedje te zijn. Je kunt ook gitaarliedjes met ukelele akkoorden op je ukelele spelen. De meeste liedjes zijn geschikt voor ukeleles gestemd in G- C- E- A stemming. Je vindt er een aantal hier in dit overzicht:

You never van Tell- Chuck Berry

Dit liedje van Chuck Berry bestaat uit slechts twee akkoorden. Wanneer je oefent hoe je snel tussen deze twee akkoorden kan wisselen dan heb je dit liedje zo onder de knie. Het is hierbij van belang dat je de ukelele akkoorden G en C leert.

Dance the night away – the Mavericks

Ook dit liedje bestaat weer uit twee akkoorden, het C akkoord en het F akkoord. Wanneer je deze akkoorden vlekkeloos kan spelen dan speel je ook in een mum van tijd dit liedje!

Chasing cars – Snow patrol

Dit liedje lijkt weer war lastiger om te spelen omdat er drie akkoorden in zitten. Niet is minder waar. Je zult wel de akkoorden G- D – C moeten kunnen spelen maar omdat het tempo vrij laag is zal je dit makkelijk bij kunnen benen. Met veel oefenen kom je in ieder geval een heel eind!

Neil Young – Heart of gold

Wanneer we een stapje verder gaan dan wordt het wellicht wat lastiger maar nooit te moeilijk om te leren. Dit liedje speel je met de akkoorden Em- C – D – G. Wanneer je meer wilt weten over ukelele akkoorden check dan onze pagina over de ukelele, daar leggen we je alles uit over ukelele akkoorden.

Hoe kan ik ukelele liedjes leren spelen?

Ukelele liedjes

Maar wat nu als je niet eens weet hoe je akkoorden moet spelen of hoe je een ukelele moet aanslaan? Hoe stem ik eigenlijk een ukelele? Wat zijn precies akkoorden en hoe leer ik ze? Het antwoord op deze vragen is simpel, je zult ukelele les moeten volgen. Veel mensen die al gitaar spelen weten hoe ze akkoorden moeten spelen en wat akkoorden zijn. Voor de beginners zijn er meerdere mogelijkheden om ukelele te leren spelen.

Ukelele leren spelen uit een boek

De goedkoopste manier om ukelele te leren spelen is vanuit een boek. Deze methode is minder geschikt voor beginners omdat het hier wel handig is als je een beetje ervaring hebt. Zeker als je al weet wat akkoorden zijn en je deze kunt spelen dan is een boek een optie om ukelele te leren spelen.

Ukelele leren spelen bij een muziekschool of gitaarleraar

Een goede methode voor beginners is om ukelele te leren spelen bij een muziekschool of gitaarleraar. Bij deze methode is er sprake van veel persoonlijke aandacht bij het leren spelen op de ukelele. Bij de muziekschool wordt er vaak les gegeven in groepsverband en bij een gitaarleraar is er vaak sprake van privéles of les met 2 personen. Wat vaak als een nadeel wordt ervaren is dat je naar de les toe moet op vaste tijden in de week en dat de kosten relatief hoog zijn.

Ukelele leren spelen door online les

Een andere optie om ukelele les te volgen is door middel van een online cursus. Wanneer je een pakket online aanschaft dan koop je in één keer een pakket waarmee je alle lessen kunt volgen. Deze lessen zijn altijd te volgen op een moment wanneer het jou uitkomt. Een groot voordeel is ook dat de lessen altijd terug te kijken zijn en beschikbaar zijn op je pc, telefoon of tablet. Voor een vaste prijs leer jij op een leuke manier ukelele spelen!

Veel gestelde vragen over ukelele liedjes

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over ukelele liedjes. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen, of tips? Laat ze achter in de reacties en hopelijk kunnen wij je zo snel mogelijk helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Wat is een ukelele liedje?

Een ukelele liedje is een liedje wat bestaat uit akkoorden die geschikt zijn om op de ukelele te spelen. Gitaarliedjes zijn ook geschikt om op de ukelele te spelen. Je leest er meer over op deze pagina!

Waaruit bestaat een ukelele liedje?

Een ukelele liedje bestaat uit bepaalde akkoorden die op een ukelele gespeeld worden. Meestal gebeurd dit in de G-C-E-A stemming waarin de sopraan en concert ukeleles gestemd worden.

Wat is een bekend ukelele liedje?

Een bekend ukelele liedje is het nummer ‘Somewhere over the rainbow’ wat werd gespeeld door Israel Kamakawiwo’ole. Hierboven kan je een filmpje zien en luisteren van dit geweldige nummer!

Welke ukelele liedjes zijn geschikt voor beginners?

Er zijn meerdere ukelele liedjes geschikt voor beginners om te spelen of te leren. Vaak zijn dit liedjes met maar 2 of 3 akkoorden. Als je makkelijk kunt wisselen tussen de akkoorden dan wordt het makkelijker om deze liedjes te spelen. Bekijk hierboven een paar voorbeelden van deze liedjes om te spelen!

Hoe kan ik ukelele liedjes leren spelen?

Er zijn meerdere manieren om ukelele liedjes te leren spelen. Als je nog niet kunt spelen dan is het verstandig om les te nemen. Je kunt dit volgen uit een boek, via een muziekschool of gitaarleraar of via online ukelele lessen. Lees hierboven meer over wat voor jou de beste methode is!

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen