Gitaarles online

Het volgen van gitaarles kan tegenwoordig ook heel goed online. Sterker nog, het heeft een hoop voordelen. Op deze pagina lees je alles over waarom het volgen van online gitaarles heel populair is. Op deze pagina vindt je alles wat je wil weten over het volgen van online gitaarles! Wil je nu al meteen starten met gitaarlessen? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden.

Gitaar leren spelen

Gitaarles via het internet

Gitaarles online is het volgen van gitaarles via internet. Je koopt het lesmateriaal en daarvoor krijg je een pakket aan gitaarlessen die ervoor zorgen dat jij een goede basis ontwikkeld als gitarist. Je kan deze lessen vervolgens downloaden en bekijken. Vaak is er ook wel een gitaarles app beschikbaar waarmee je de lessen kunt bekijken. In een goed doordacht stappenplan leer je spelenderwijs gitaar spelen. Via online gitaarlessen hebben inmiddels al duizenden mensen leren gitaar spelen en dat is niet zonder reden. Verder op deze pagina leggen we je uit waarom dat zo is.

Bij online gitaarlessen wordt er vaak niet gekozen om de cursist noten te laten lezen en leren. Het is de bedoeling dat je meteen akkoorden gaat leren spelen zodat je in een mum van tijd je favoriete songs kan meespelen. Wanneer je gebruik maakt van online gitaarlessen dan is er vaak ook een community aanwezig waar je terecht kunt met al je vragen over de lessen.

Welke soorten online gitaarles zijn er?

Online gitaarles is er voor meerdere doelgroepen en dus breed inzetbaar. Vooraf gezegd is er voor iedere doelgroep wel online gitaarles beschikbaar omdat het in alle vormen aangeboden kan worden. In brede zin kan je online gitaarles aanbieden vanaf 8 jaar tot 88 jaar! Om het overzichtelijk te houden onderscheiden we er drie:

Gitaarles voor kinderen

Online gitaarles voor kinderen is ook via internet beschikbaar. Beetje afhankelijk van de leeftijd en de opleidbaarheid van het kind maakt of ze geschikt zijn om online gitaarles te volgen. Vaak wordt aangeraden om hier pas vanaf een jaar of 7 mee te starten en dan ook met een begeleider. Als ze wat ouder zijn dan zijn ze beter in staat om zelf de lessen te volgen. Raadzaam is wel om als ouder een beetje de voortgang te volgen en te controleren of de lesstof soepel te volgen is voor het kind.

Wat de online gitaarlessen voor kinderen zo geschikt maakt is de manier waarop de lesstof is opgebouwd. Hierover is goed nagedacht en in de praktijk gebracht en het werkt ook nog is! De kinderen leren in het begin de meest gangbare akkoorden spelen. Hierdoor zullen ze vrij snel al een liedje kunnen spelen en dat komt het plezier alleen maar ten goede. Het voordeel is ook dat het qua kosten ook nog eens goedkoper is dan normale gitaarlessen bij een leraar op de muziekschool of thuis. Bij online gitaarles is het grote voordeel ook dat de kinderen de deur niet uit hoeven.

Gitaarles voor beginners

De ideale manier voor beginnende gitaristen is het volgen van gitaarlessen online. Vooral voor de beginnende gitarist is de opbouw van deze online cursussen ideaal om meerdere redenen:

  1. Leren in eigen tempo
  2. Mogelijkheid om vragen online te stellen
  3. Geen reizen maken met je gitaar
  4. Snelle beheersing van de stof
  5. Voordelig
  6. Bewezen methode
  7. Spelen wanneer jij dat wil!

Het starten met online gitaarlessen is zeer populair onder meer vanwege de laagdrempeligheid en de relatief lage kosten. Na een zoekslag op google kom je al diverse aanbieders tegen waar je je kunt opgeven voor een cursus. Na een paar klikken heb je dus al een compleet lespakket in de pocket. Er is vaak ook de mogelijkheid om een paar proeflessen te proberen als je nog niet zeker weet of het iets voor je is. Duizenden cursisten zijn je inmiddels al voorgegaan dus waar wacht je nog op!

Gitaarles voor gevorderden

Ook voor de gevorderde gitarist zij er online gitaarcursussen beschikbaar. Ook wanneer je bijvoorbeeld net een basiscursus online hebt afgerond dan kan je overwegen om een vervolgcursus te doen. In deze cursussen wordt vaak dieper op de stof ingegaan op gebied van bijvoorbeeld akkoorden of verschillende manieren van gitaar spelen. Maar ook het leren van nieuwe stijlen muziek en akkoorden komen aan bod. Wanneer je dus tevreden was over je online cursus voor beginners wat houdt je dan tegen om lekker verder te gaan!

Wat zijn de kosten voor online gitaarles?

De kosten voor online gitaarles zijn relatief goedkoop wanneer je kijkt naar de kosten voor gitaarles bij een muziekschool of bij een privé leraar. Dit komt vooral omdat er geen pand gehuurd hoeft te worden en er hoeven geen extra gitaren gekocht te worden waar leerlingen op spelen. Dit merk je dus aan de prijs. De kosten voor een online gitaarcursus liggen gemiddeld op ongeveer 10 euro per maand als je maandelijks lid wil worden van een community of ongeveer 75 euro wanneer je een compleet lespakket afneemt. Alles afhankelijk van het tempo waarin jij gitaar wil leren spelen!

Wat zijn de voordelen van online gitaarles?

Vrouw leert gitaarspelen

Het volgen van online gitaarles heeft heel veel voordelen en weinig nadelen. We hebben de voordelen van online gitaarles op een rijtje gezet en leggen uit waarom het zoveel voordelen heeft:

Geen gesleur

Wanneer je online gitaarles volgt dan hoef je niet met je gitaar te slepen. Als je les volgt op de muziekschool of bij een privé leraar, en je wil op je eigen gitaar spelen, dan zal je deze dus altijd mee moeten nemen. Hierbij is er meer kans op beschadigingen als je gitaar een keer valt of je gitaar raakt beschadigd door bijvoorbeeld weersinvloeden. Je hoeft dan in principe ook geen gitaarkoffer en gitaartas te gebruiken. Al zijn deze sowieso wel handig om je gitaar veilig en stofvrij in op te bergen.

Overal te bekijken

Als je online je gitaarlessen volgt dan zijn de lessen via allerlei manieren te volgen. Het is mogelijk om lessen uit te printen en mee te nemen maar de lesstof is via allerlei apparaten te benaderen. Denk hierbij aan je laptop, computer, smartphone en tablet. Ideaal dus om altijd en overal bij je lesstof te kunnen. Voordeel is dat je alles kan bekijken en terugkijken wanneer jij dat wil.

Videotraining

Bij de lesstof die je krijgt als je online gitaarles gaat volgen zitten vaak ook videos waarbij je precies ziet wat de bedoeling is. De leraar doet op de gitaar voor wat jij moet gaan doen. Dit is vaak op verschillende manieren en uit meerdere camerapunten opgenomen zodat jij precies weet wat je moet doen. Vaak zie je bij de video nog een apart plaatje verschijnen wat precies verteld waar jij je vingers moet plaatsen. Super duidelijk dus! En wanneer het je iets te snel gaat dan spoel je gewoon even terug of kijk je de video opnieuw.

Stappenplan

Het hele concept van het online aanbieden van gitaarlessen is goed opgezet en doordacht. Er zijn duizenden mensen die via deze wijze gitaar hebben leren spelen. Dit komt mede omdat de lessen worden aangeboden via een stappenplan. Dit stappenplan zorgt ervoor dat de online gitaarlessen voor iedereen prima te volgen zijn. Bij dit stappenplan horen ook oefentips die, wanneer je deze opvolgt, je enorm gaan helpen om snel vorderingen te maken.

Online community

Meestal wordt er ook gebruik gemaakt van een online community waarbij je andere cursisten online kan ontmoeten. Met deze cursisten kan je sparren over de stof, dingen die je moeilijk vind of gewoon over muziek die je leuk vindt. Ook kan je hier terecht voor alle andere vragen die over de lesstof gaan en waarop je online gitaarleraar antwoord kan geven.


Wat leer ik bij online gitaarles?

Online gitaarles

In principe ga ja alles leren wat je ook bij gitaarlessen zou leren wanneer je deze bij een leraar volgt. Het grote verschil is dat je het allemaal in je eigen tempo gaat leren. Om deze reden is online gitaarles ook zo populair. Maar er is meer! Wat krijg ik er allemaal voor en wat ga ik precies leren?

Tablatuur

Het lezen van TABS, ook wel tablatuur genoemd, is een onderdeel van wat je leert bij je online gitaarles. TABS is eigenlijk de muziek die je speelt maar dan op papier en dan op een makkelijke manier weergegeven. Je ziet dan bijvoorbeeld de hals van de gitaar getekend en de snaren. Op de tekening staat precies aangegeven waar je je vingers moet plaatsen. Misschien nu nog een beetje onduidelijk, bij je online gitaarles leer je er alles over!

Techniek

Hoe hou ik de gitaar vast en hoe sla ik de snaren aan? Belangrijk om dit goed te leren als je begint met gitaarlessen. De houding van je gitaar is heel belangrijk en het is de bedoeling om dit meteen goed aan te leren. Een foutief aangeleerde houding is weer moeilijk af te leren.

Akkoorden

Met het onder de knie krijgen van het spelen van akkoorden zorg je ervoor dat je een goede basis legt voor je gitaarspel. Stap voor stap worden de akkoorden je eigen gemaakt. Op de pagina gitaarles leggen we uit welke bekende akkoorden we kennen. Verder leer je ook mineur, majeur en barré akkoorden spelen. Wanneer je deze akkoorden goed beheerst dan speel je binnen de kortste keren als een artiest!

Anatomie van de gitaar

Uit welke onderdelen is een gitaar opgebouwd? Waar zit de hals van een gitaar? Wat is een fred en hoe vervang ik eigenlijk de snaren van een gitaar? Wat moet ik allemaal weten en hoe zorg ik dat mijn gitaar in goede conditie is en blijft? Je gaat dit ook allemaal leren bij de online gitaarlessen. Heb je nog andere vragen over je gitaar die niet behandeld wordt? Stel ze dan in de community of rechtstreeks aan je online gitaarleraar.

Stemmen van de gitaar

Je hoor het vaak al meteen als je de snaren aanslaat of de gitaar goed gestemd is. Wanneer dit niet zo is dan zal je deze moeten stemmen. Bij je cursus wordt ook uitgelegd hoe je dit moet doen en wat je daarvoor nodig hebt. Een gitaar stemmen moet je zorgvuldig doen omdat je anders een vals geluid gaat produceren.

Downloads

Bij de meeste aanbieders van online gitaarlessen heb je de mogelijkheid om extra lesmateriaal de downloaden. Hiermee kan je extra oefeningen doen en bijvoorbeeld ook meespelen met geluidsbestanden. Je zal merken dat het je gitaarspel ten goede komt als je hiermee extra gaat oefenen.

Welke gitaarlessen kan ik online volgen?

Er zijn uiteraard meerdere gitaarlessen online te volgen. Afhankelijk van wat je graag wil leren hebben we hieronder kort samengevat wat je allemaal online kunt leren:

Klassieke gitaarles

Uitermate geschikt voor beginners is het volgen van klassieke gitaarles. Deze vorm van gitaarles geeft je een goede basis mee om eventueel ook andere gitaren te gaan bespelen. Meestal volg je de klassieke gitaarlessen op een klassieke op Spaanse gitaar. Online worden er kwalitatief goede cursussen aangeboden die je in een mum van tijd heel veel leren!

Basgitaar les

Wanneer je het over een andere boeg wil gooien en je interesse hebt in een andere vorm van gitaar spelen dan is het volgen van basgitaar lessen misschien iets voor jou. De basgitaar geeft vaak het ritme aan en heeft daardoor een bepalende rol. Basgitaar leren spelen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ukelele les

Een andere mogelijkheid is om ukelele te leren spelen. Dit instrument is uitermate geschikt voor beginners en kinderen. Dit komt doordat het instrument maar vier snaren heeft en het daardoor makkelijker is om akkoorden te spelen. Doordat het instrument klein is maakt het ook meer geschikt voor kinderen en mensen met kleine handen.

Elektrische gitaarles

Wanneer je graag elektrische gitaar wil leren spelen dan wordt over het algemeen aangeraden om te starten met een basiscursus gitaar spelen. Wanneer je dit onder de knie hebt dan is het ook makkelijker om op de elektrische gitaar te gaan spelen. Dit komt omdat het spelen op een elektrische gitaar meer vaardigheid vereist dan het spelen op een klassieke gitaar. Het is dus aan te raden om eerst gitaar te leren spelen op een klassieke gitaar.

Veel gestelde vragen over online gitaarlessen

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over online gitaarlessen. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen, of tips? Laat ze achter in de reacties en hopelijk kunnen wij je zo snel mogelijk helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Wat is gitaarles via het internet?

Gitaarles via internet is enorm populair, lees op deze pagina wat gitaarles via internet precies is?

Welke soorten online gitaarles zijn er?

Er zijn 3 soorten online gitaarles die we hierboven aan je uitleggen.

Waarom is online gitaarles populair?

Er zijn meerdere redenen waarom online gitaarles zo populair is. Lees op deze pagina waarom dit zo is.

Wat leer ik bij online gitaarles?

Wanneer je online gitaarles volgt dan leer je meerdere onderdelen die je gitaarspel gaan verbeteren. Hierboven hebben we deze onderdelen voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn TABS?

TABS is een manier om gitaarmuziek te spelen. Lees op deze pagina wat TABS precies zijn.

Volg jij al online gitaarlessen of ben je van plan om deze te gaan volgen? Laat hieronder weten wat je ervan vindt!

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen