Gitaaraccessoires

Gitaaraccessoires

Wanneer je in het bezit bent van een mooie gitaar dan heb je naast je gitaar ook een aantal gitaaraccessoires nodig. Deze accessoires helpen je om nog beter gitaar te spelen of om je gitaar een goede bescherming te bieden. Op deze pagina geven we je een overzicht van de gitaaraccessoires die je mogelijk nodig kan hebben.

Gitaarbanden

Als je gitaar speelt dan is het handig om gebruik te maken van een gitaarband. Deze band zit bevestigt aan je gitaar en komt op de goede hoogte voor je buik komt te hangen. Zo kun je op een ontspannen manier gebruik maken van je gitaar terwijl deze losjes om je nek hangt.

Gitaarkoffer

Een gitaarkoffer is een perfect middel om je gitaar altijd in topconditie te houden. Zo is je gitaar door middel van deze koffer voldoende beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals weeromstandigheden, stof of valschade.

Gitaartas

De gitaartas is de ideale tas om je gitaar mee te vervoeren. Vaak zit er aan de tas een draagmiddel zodat je je gitaar op je rug kan meenemen naar je gitaarles of naar een optreden.

Gitaarversterker

Om het geluid van je elektrische gitaar of semi elektrische gitaar te versterken heb je een gitaarversterker nodig. Voordat je een gitaarversterker gaat kopen is het goed om je te verdiepen in de beschikbare informatie over gitaarversterkers. Dan weet jij precies welke gitaarversterker er het beste past bij jouw gitaar.

Gitaarsnaren

Zonder gitaarsnaren kan je uiteraard geen gitaar spelen. Zeker gitaarsnaren zijn accessoires voor je gitaar die regelmatig vernieuwd moeten worden. Er zijn verschillende soorten gitaarsnaren die elk weer geschikt zijn voor bepaalde soorten gitaren.

Basgitaarsnaren

Op je basgitaar maak je natuurlijk ook gebruik van basgitaarsnaren. Deze snaren zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Belangrijk zijn het materiaal, de prijs kwaliteit en het merk wanneer je een setje basgitaarsnaren koopt.

Gitaarstandaard

Om je gitaar af en toe even weg te zetten kan je gebruik maken van een gitaarstandaard. Vaak worden deze ook gebruikt bij optredens en bij muziekwinkels om gitaren ten toon te stellen. Ook bij de gitaarleraar staan standaard en vaak worden ze thuis ook gebruikt om de gitaar tijdelijk op te bergen.

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen