Elektrische gitaar set

Als je al een tijdje bezig bent met gitaar spelen en je hebt al een aardig niveau behaalt dan wil je misschien wel eens wat anders. Wellicht kijk je wel eens rond om een gitaar te kopen. Dit kan een akoestische gitaar zijn of een elektrische, zoals bijvoorbeeld een basgitaar. Vaak worden deze gitaren in een set aangeboden zodat je meteen van start kunt! Een elektrische gitaar set is voor veel mensen een ideale aankoop als je bijvoorbeeld gaat beginnen met spelen van een elektrische gitaar. Op deze pagina lees je alles over de elektrische gitaar set.

Gitaren met versterker

Waarom een elektrische gitaar set kopen?

Waarom zou je een elektrische gitaar set kopen? Het antwoord is vrij eenvoudig, je kunt meteen aan de slag. Wanneer je bijvoorbeeld een elektrische gitaar bespeelt zonder versterker dan krijg je bijna geen geluid. Dit is anders bij de akoestische gitaar die een klankkast heeft, daar hoor je wel een mooi gitaargeluid. Als je een akoestische gitaar zou kopen dan heb je vaak genoeg aan de gitaar zelf en een plectrum. Als je dus een basgitaar koopt of een andere elektrische gitaar dan is een versterker een must.

Wanneer je een beginnend gitaarspeler bent en je nog geen gitaar hebt en geen accessoires, dan is de gitaar set uitermate geschikt.
Een groot bijkomend voordeel is dat de sets die zijn samengesteld ook op elkaar zijn afgestemd. Een middenklasse gitaar zal geen low-budget versterker in de set hebben. De versterker en de gitaar staan als het goed is qua prijs-kwaliteit met elkaar in verhouding. Het leent overigens wel de moeite om afzonderlijk even onderzoek te doen naar de inhoud van de set. Zo kan je eens naar reviews zoeken over de gitaar maar zeker ook over de versterker. Al met al wil je gewoon weten wat je koopt en of het kwalitatief goede spullen zijn.

Waaruit bestaat een set voor een elektrisch gitaar?

Een gitaar set bestaat vaak uit de volgende onderdelen:


In het kort beschrijven we hier de onderdelen vanuit de set.

Elektrische gitaar –> Op de pagina elektrische gitaar kan je alles vinden over dit onderwerp.
Gitaarversterker –> Wellicht het belangrijkste uit je set, de versterker. Het zorgt ervoor dat je geluid wordt versterkt.
Gitaartas –> In deze tas kan je je gitaar makkelijk meenemen en opbergen zodat hij vrij blijft van stof en beschadigingen. Vaak is er extra ruimte aanwezig om je plectra, kabels en stemapparaat in op te bergen. Handig als je naar je gitaarles gaat!
Gitaarband –> Wanneer je gitaar speelt en je wil dit staand doen dan heb je een gitaarband nodig. Deze band zit vast aan je gitaar en hang je om je nek. De gitaar komt als het ware voor je buik te hangen en zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier op je gitaar kan spelen.
Instrumentkabel –> Deze kabel wordt aangesloten op je gitaar en op je versterker en zorgt er eigenlijk voor dat het geluid dat jij produceert op je gitaar weer terecht komt bij de versterker en dan hoor jij het geluid.
Stemapparaat –> Met een stemapparaat ‘stem’ je de gitaar. Hij zorgt ervoor dat alle snaren weer klinken zoals het hoort, op de juiste toonhoogte. Wanneer je heel ervaren bent kan je je gitaar stemmen op gehoor.
Plectra –> Een plectrum (meervoud plectra) is een stukje plastic wat je tussen duim en wijsvinger houdt en waarmee je de snaren aanslaat. De manier hoe je de gitaar bespeelt, en het genre muziek, bepalen de dikte en hardheid van het plastic.
Gitaarstandaard –> Ideaal als je je gitaar even kwijt wil tussen het spelen door of tijdens een optreden. Als je thuis online gitaarles volgt dan kan je je gitaar snel even kwijt, super handig als de bel gaat!

Vaak niet in de set aanwezig maar eigenlijk wel een must om in huis te hebben zijn gitaarsnaren. Als er een snaar breekt om wat voor reden dan ook is het handig om een extra setje in huis te hebben.

Elektrische gitaarset voor beginners

Welke elektrische gitaar set is nu uitermate geschikt voor een beginner? Om deze vraag te beantwoorden kijken we eerst naar de gitaar. Welke gitaar is nu uitermate geschikt voor een beginner? Dit onderwerp hebben we ook al behandeld op onze pagina elektrische gitaar kopen. Wanneer je de keuze hebt gemaakt welke gitaar je gaat spelen dan kan je een passende versterker erbij zoeken. De kwaliteit van de gitaar en de versterker samen maken je set.

Je kan er ook voor kiezen om te zoeken in het aanbod sets welke worden aangeboden op internet of ga langs bij een speciaalzaak bij jou in de buurt. Bij de speciaalzaak kan je uitgebreid advies inwinnen over welke set voor jou het beste is. Heb je afzonderlijk vragen over de gitaar of de set dan kan je met je vragen daarover ook bij de speciaalzaak terecht. Je kan ook meteen even wat gitaarakkoorden uit proberen om te kijken of de gitaar iets voor je is. De ervaring leert wel dat de prijs voor een set online het voordeligst is. Dus kijken in de winkel en kopen online kan een goede strategie zijn.

Elektrische gitaarset voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er natuurlijk elektrische gitaren en zijn er ook gitaarsets te koop. Wijkt in principe niet veel af van de sets voor volwassen maar uiteraard zijn de afmetingen wat kleiner. De sets voor kinderen zijn vrij goed betaalbaar en geeft het kind degelijk materiaal om zijn of haar eerste stappen op muzikaal gebied te zetten.

Kosten van een elektrische gitaarset

Wat is nu de prijs van een goede set? Er worden natuurlijk allerlei sets aangeboden op internet waarvan de één kwalitatief beter is dan de andere. Het is aan te raden om voor een iets duurdere set te gaan en niet de allergoedkoopste. Wanneer je voor de allergoedkoopste gaat en je maakt snel vorderingen dan wil je vaak al van je set af en gaan voor een kwalitatief betere set. Om je dat geld te besparen kan je beter nu iets meer geld uitgeven en er dan langer plezier van hebben.

Wanneer je voor een kwalitatief goede set wil gaan en je kiest ook voor duurzaamheid zorg dan dat je basis goed is. Een goede gitaar en een goede versterker, de belangrijkste onderdelen van de set. Vaak kom je dan uit bij een model van Squier , Epiphone of Ibanez. Dit zijn kwalitatief goede gitaren om mee te starten. Vaak zit er bij deze sets een versterker van Fender Frontman of Electar-10. De prijzen van deze sets variëren van €200 tot €300.- per set.

Als je meer kwaliteit wil dan worden de prijzen natuurlijk wat hoger. Hoe hoger de kwaliteit van de gitaar en de versterker, hoe hoger de setprijs.

Veel gestelde vragen over de elektrische gitaarset

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over elektrische gitaarset. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen, of tips? Laat ze achter in de reacties en hopelijk kunnen wij je zo snel mogelijk helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Waarom een elektrische gitaarset kopen?

Een elektrische gitaarset koop je om meerdere redenen. Deze redenen lees je hierboven.

Waaruit bestaat een elektrische gitaarset?

Een elektrische gitaarset bestaat uit meerdere onderdelen. Welke dit zijn vind je op deze pagina!

Welke elektrische gitaarset is geschikt voor beginners?

Om te weten welke elektrische gitaarset geschikt is voor beginners is het handig om je oriënteren. Waar en hoe je dit doet lees je hierboven!

Wat kost een elektrische gitaarset?

Een elektrische gitaarset kan goedkoop zijn of wat duurder. Waar dat van afhankelijk is lees je op deze pagina!

Wat is een goede elektrische gitaarset?

Als je wil weten wat een goede elektrische gitaarset is lees dan de informatie hierover op deze pagina!


Heb jij nog vragen of opmerkingen over een elektrische gitaar set of toebehoren, laat dan nu een reactie achter!

  • Was this Helpful ?
  • YesNo

Plaats een reactie

Leer gitaar spelen in 22 lessen